Hoofd inhoud

Bavaria

Over Bavaria

Bierbrouwer Bavaria is het op één na oudste familiebedrijf in Nederland. Onder leiding van de familie Swinkels wordt in de brouwerij van Bavaria al zeven generaties bier gebrouwen volgens een uniek familierecept. Bavaria werkt met Datlinq om zo veel mogelijk distributie te realiseren, onder andere voor de introductie van nieuwe producten in de horeca. Zo ook voor Bavaria 0.0% Wit.

Bavaria 0.0% Wit: de succesvolle bierintroductie in de horeca

Om de meest interessante outlets in de foodservicemarkt te selecteren voor de introductie van Bavaria 0.0% Wit zijn tijdens een aantal workshops de meest interessante outlets per regio in kaart gebracht. Distributie van bepaalde frisdrank- en biermerken, leverende grossiers plus specifieke omgevingskenmerken (traffic) bepaalden de potentie van de locaties. De output was een praktische lijst met outlets welke optimaal aansluiten bij de doelgroep van Bavaria 0.0% Wit.

Volledig uitgerust met Data-Outlet op tablets realiseerde een externe buitendienst per regio een maximale impact in de markt. Een snelle en succesvolle distributie-opbouw van Bavaria 0.0% Wit in het introductiejaar binnen de horeca was een feit.